Cime 4 kvartal 2024

Den otevřených dveří v areálu KUHN-BOHEMIA v Mostě

Začátkem září se konal Den otevřených dveří v moderním areálu společnosti KUHN -BOHEMIA a.s. v Mostě. Proběhla zde prezentace strojů a zařízení KOMATSU, Topcon, Ammann a FRD. Čas nám věnoval Jan Vacek, odborný prodejce pobočky Most.

Pobočka KUHN-BOHEMIA, a.s. byla otevřena v listopadu 2020. Budova je složena ze dvou dílenských hal a jedné administrativní budovy, ve které je zázemí pro mechaniky a sklad náhradních dílů. Jedna hala má tři průjezdná stání, kam se vejde celkem 6 velkých strojů, k tomu je navíc motorárna, myčka a tzv. malá dílna. Druhá hala má dvě průjezdná stání, která bude od března 2025 využívat společnost KUHN-MT s.r.o., zabývající se prodejem a servisem techniky Palfinger.

Přehlídka techniky

K vidění na dni otevřených dveří toho bylo nemálo, od mini-rýpadel PC16, PC20, PC26 s naklápěcí hlavou, PC35, midi-rýpadlo PC80. Kolové rýpadla PW98 s kompaktní zádí, PW158 a nový model 18tunového kompaktu PW168. Nakladače WA70 a WA100 společně se smykovým nakladačem SK820, který se vrátil s novým motorem – splňující emisní normu Euro Stage V. Z velkých rýpadel to bylo PC210LCi jako inteligentní stroj s automatickou nivelaci 3D od Topcon, PC360 a hybridní HB365. Traktorbagry WB97S a WB97R. Byly zde také stroje pro našeho významného zákazníka, 2ks pásových rýpadel PC240NLC, dozér D65EX s uhelnou radlicí 12cbm a nakladač WA320. Byla k vidění také silniční technika výrobce Ammann – zeminové válce ARS150 a ARS70, silniční ARX40 a malý ARX16 + příkopový válec ARR1575 s novým ovladačem, dvě reverzní desky a pěch ATR68. Od našeho zákazníka BEST a.s. jsem vystavili, letos dodaný nakladač WA475. Na upravené demo ploše za halou, bylo možné si vyzkoušet inteligentní rýpadlo PC210LCi s nivelací.

Technické novinky

Předvedeny byly také dvě elektrické novinky, jak pásové mini-rýpadlo KOMATSU PC33E, tak i elektrický silniční válec Ammann ARX26e.

Od společnosti KUHN MT bylo přítomno IVECO s příslušenstvím Palfinger PK78002-SH, které bylo roztaženo vysoko nad jednu ze servisních hal.

O které stroje mají zákazníci v současné době zájem?

„V současné době je zájem napříč celým portfoliem strojů. Je to dané skladbou zákazníků v daném regionu. Trochu jiné stroje se prodávají tady na severu, než na jižní Moravě, či v Praze. Zde je asi trochu větší zájem o lehce jeté stroje, takové 2 až 4leté s malým nájezdem motohodin.“

Kdo jsou převážně vaši zákazníci?

„Naším největším zákazníkem pro mosteckou pobočku je divize mechanizace, která se zabývá těžbou uhlí v okolních povrchových lomech tzv. šachta. Dále je tu velké množství středních firem, až po malé soukromníky s jedním strojem. Působíme v České republice více jak 30let a máme zde spokojené zákazníky. Snažíme se přistupovat ke všem zákazníkům se stejnou péčí, a k tomu tu máme velmi silný a mladý tým 11 mechaniků, dispečera, skladníka a prodejce ND, kterým bych chtěl tímto poděkovat za přípravu tohoto dne.“

Vydařená akce

Přehlídka techniky byla pestrá a zástupci společnosti KUHN-BOHEMIA a.s. se ochotně zákazníkům věnovali. Slunečné počasí a bohatý catering dolaďoval příjemnou atmosféru a věříme, že návštěvníci byli s prezentací spokojeni.

Redakce LT děkuje za pozvání a Janu Vackovi za čas nám věnovaný.

V. Štěpánková

Foto: Ondřej Štěpán