husqvarna

Obermeyer Helika na Slovensku: Dvě dekády práce na významných projektech

Projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika letos vstupuje do třetí dekády svého působení na Slovensku. Počátky slovenské kanceláře, která zde vznikla v roce 2004 jako dceřiná společnost české divize, jsou spojeny s projektem výstavby obchodního centra Bory Mall. Za uplynulých dvacet let se slovenské pobočce podařilo zaujmout postavení jedné z nejstabilnějších projekčních a poradenských kanceláří v zemi. V současnosti se podílí na řadě významných projektů, například na výstavbě nové městské části Vydrica v Bratislavě či na projektu rekonstrukce a přístavby Fakultní Nemocnice v Bánské Bystrici.

„Aktuálně vznikající městská čtvrť Vydrica, která se bude rozprostírat přímo před Bratislavským hradem, je výjimečný projekt, který si získal velkou pozornost veřejnosti. Jedná se jednoznačně o jeden z nejluxusnějšíchobytných komplexů v našem hlavním městě. Celá čtvrť je unikátní díky kombinaci historie a moderní architektury,“ říká Adriana Kokoška, obchodní ředitelka Obermeyer Helika Bratislava. Kromě 370 bytů nabídne Vydrica čtyři administrativní budovy a také téměř stovku retailových jednotek.

Bratislavská kancelář úzce spolupracuje s brněnskou divizí Obermeyer Helika, která letos oslaví třetí výročí. Divize Brno, původně ateliér, se navzdory svému krátkému působení personálně rozrostla na současných dvanáct projektantů a architektů. Tento tým úspěšně dokončil několik významných zdravotnických projektů, mezi nimiž lze zmínit Nový Pavilon péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov či přestavbu polikliniky Lanškroun. Bratislavská kancelář a brněnská divize v současnosti spolupracují na projektu výstavby logistických hal a hal na lehkou výrobu na místě bývalé továrny ZETOR v Brně.

Aktuálně slovenská kancelář participuje na řadě zajímavých projektů, mezi které patří například přístavba nákupního centra Aupark, rekonstrukce funkcionalistického obchodního domu Dunaj nebo projekt Metropolis, který vyrůstá v novém centru Bratislavy. Významným úspěchem je rovněž možnost podílet se na projektu rekonstrukce a přístavby Fakultní nemocnice v Banské Bystrici.

Současným projektům předchází řada úspěšně dokončených. Mimo již zmíněný projekt Bory Mall mezi ně patří novostavba Národního ústavu srdečních a cévních chorob na Kramároch, výstavba administrativní budovy The Mill nebo stavba heliportu ve Fakultní nemocnici Ružinov.

Autor fotografií a vizualizací: Vydrica Development
V podhradí, v těsné blízkosti historického srdce Bratislavy, vyrůstá autentická městská čtvrť Vydrica. Na mapu města opět vrátí lokalitu, která byla dříve plná života.
Autor fotografií a vizualizací: Obermeyer Helika a.s.
Onkologický ústav sv. Alžběty se nachází v centru Bratislavy a je součástí velkého areálu. Rozšířením budov B a C byl zvýšen komfort pro pacienty, zvětšila se ambulantní část, zázemí pro personál a přibylo nové PET-CT, laboratoř pro radiofarmaka a byl navržen nový lineární urychlovač s potřebnou technologií Složitost celého projektu je v požadovaném souběhu stavby a fungování nemocnice umístěné v centru města.
Autor fotografií a vizualizací: Obermeyer Helika a.s.
Počátky slovenské kanceláře jsou spojeny s výstavbou obchodního centra Bory Mall, což byla skvělá zkušenost díky spolupráci s architektem Massimilianem Fuksasem. Obchodní centrum na severozápadním okraji Bratislavy je součástí nové městské čtvrti a nabízí multifunkční komplex s obchody, službami, sportovním a kulturním vyžitím.

Zdroj:

Natalie Zbuzková

Account Executive

Crest Communications a.s.