husqvarna

ŘSD opraví několikakilometrový úsek D8 mezi Zdiby a Úžicemi

Zdiby (u Prahy) 28. ledna (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) letos opraví několikakilometrový úsek dálnice D8 mezi Zdiby u Prahy a Úžicemi na Mělnicku. Nyní končí tendr, který má hodnotu přes 340 milionů korun bez DPH. Práce by mohly začít v dubnu. Provoz bude částečně omezený, dodržování rychlosti bude hlídat úsekový radar, sdělil dnes ČTK Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Rekonstrukce je rozdělená do devíti etap, ve směru na Ústí nad Labem ŘSD opraví úsek přibližně mezi třetím a dvanáctým kilometrem, ve směru na Prahu zhruba mezi jedenáctým a pátým kilometrem. "Opravovat se budou v různém rozsahu nejen konstrukční vrstvy vozovky," uvedl Buček. Hotovo by mělo být na podzim.

Součástí investice je též obnova mostů, svodidel, značek, doplněno bude chybějící oplocení. Přibudou i zálivy pro nouzové zastavení.

Úsek mezi Zdiby a Úžicemi je v provozu od roku 1993, zbývající část opravovaného úseku od roku 1996. V průměru zde projede denně 48.000 vozidel, z toho zhruba třetinu tvoří těžké nákladní vozy.